A kopasz is lehet divatos

Barber

Ha az a kérdés, hogy melyik az a hajviselet, aminek látszólag problémamentes, és egyszerű a kezelése, akkor talán a legtöbben a kopasz fejet mondanák válaszként.

Első megközelítésben jónak is tűnik ez, azonban sokan nem is gondolják, hogy mennyi odafigyelést igényel a kopasz fej.

Az első és legfontosabb, hogy aki kopasz, az legtöbbször nem 100%-osan kopasz. Ebből az következik, hogy ahol van még haja az embernek, ami jellemzően a fej oldala, ott rendszeresen kopaszra kell borotválni azt. És az igényes megjelenéshez szükséges lehet akár 2 naponta is a borotválás. Kicsit jobban elhúzhatjuk a dolgot, ha nem otthoni hajvágógéppel borotváljuk a fejünket kopaszra. Segítségünkre lehet egy profi hely, a barber shop, ahol a barberek igazi borotvával borotválja le a fejünket kopaszra. Ennek az az előnye, hogy még rövidebbre tudják borotválni a fejünket, mint egy nullás gépi vágás esetén, így sokkal tovább is tart a kopaszság, lassabban bukkannak fel ismét a hajszálak.

És ami még a kopaszoknak egy fontos dolog lehet, különösen nyáron, hogy gondoskodni kell a gondos fényvédelemről is, mert a kopasz emberek feje nagyon hamar leég sapka, illetve fényvédő krém nélkül.

Megosztás